Geschiedenis

Het verhaal

Forever Worship bestaat sinds juni 2005.

Daarvoor bestond het koor al 10 jaar onder de naam `Ronduit Gospel Choir' (RGC). In 1995 is het RGC opgericht door Peter Grasmeijer in samenwerking met de Evangelische Omroep. Er was behoefte aan een kwalitatief goed en verfrissend koor dat o.a. op evenementen van de Evangelische Omroep (EO) kon optreden. Het RGC heeft dan ook een aantal malen gezongen op de jaarlijks terugkerende EO-jongerendag en is af en toe te zien en te horen geweest op radio- en televisieprogramma's van de EO.

Het Ronduit Gospel Choir is vooral bekend geworden door het jaarlijks - rond kerst - terugkerende 'Classic Gospel Festival'. Elk jaar was er weer een prachtig programma met een mix van eeuwenoude meesterwerken en eigentijdse arrangementen. Dat er veel waardering was voor de eigen sound van het Classic Gospel Festival bleek uit de duizenden bezoekers die het festival door de jaren heen trok.

In december 2004 tourde het koor voor de laatste keer door Nederland met het Classic Gospel Festival. Rond die tijd ging het koor meer en meer optreden met bekende en minder bekende christelijke artiesten en ging het koor zich meer richten op moderne kerkmuziek en muziek die gericht is op het aanbidden van God. De nieuwe naam 'Forever Worship' geeft goed deze nieuwe richting weer.

In de eerste tien jaren is het koor begeleid door muzikanten als Frank van Essen (viool, drums, zang), Luca Genta (fluiten, cello, basgitaar), Eric Lagerström (piano), Marcel Zimmer (percussie, drums, accoustische gitaar) en André Bijleveld (hammond, keyboards). Vanaf 2018 hebben we, in wisselende samenstelling, onze eigen Forever Worship-band!

Peter Grasmeijer was vanaf de oprichting dirigent. Vanaf 2001 leidde hij samen met Marcel Koning het koor. Daarna heeft Marcel Koning het koor gedirigeerd tot 2018. Rineke de Wit nam het stokje van hem over. Vanaf september 2021 is Bouke Sleurink dirigent van het koor. Kirsten Slagter ondersteunt het koor met klankvorming.

De afgelopen jaren ondersteunde Forever Worship onder andere de optredens van Brian Doerksen, Ron Kenoly, Darlene Zschech, Travis Cottrell, Kees Kraayenoord, Gerald Troost, Michael W. Smith, Paul Baloche, Lucas Kramer, Sela, Graham Kendrick en Dwight Dissels.

In 2005 verscheen de CD Forever Worship, in 2007 het album Woorden van Waarde, met eigen Nederlandstalige liederen gebaseerd op letterlijke teksten uit de Nieuwe Bijbelvertaling. In 2013 brachten wij de CD God van Trouw uit, waarvan 2 nummers de laatste edities steevast in de Top 1000 van Grootnieuwsradio prijken. In de afgelopen jaren hebben we, naast verschillende tours met artiesten, meegewerkt aan verschillende CD producties. Zo hebben we onder andere meegewerkt aan het album van Paul Baloche & Friends 'Uw Naam' (2015), het album van The Continentals 'The Great I Am' (2015), het nummer voor Compassion, 'Laat mij jouw stem zijn', samen met Reni en Elisa Krijgsman (2015), en het kerstalbum van Lucas Kramer 'Dichtbij het Kind' (2016).